<
<
fi
en CN
fi
en CN

Taxi Point – Sovelluksen uudelleenrakennuksen kautta julkaisuun

”Symbiosta tuli nopeasti tunne, että he ymmärsivät ongelmat, joiden parissa painittiin ja he osasivat löytää pienet jutut, joilla asioita saatiin vietyä eteenpäin.”

Palvelu taksikuljettajille järkevämpiin ajovalintoihin

Taxi Point Oy on yli 20 vuotta toiminut yritys, joka on erikoistunut taksiliikenteen logistiseen ohjaukseen ja liikenteen optimointiin. Yhtiö työllistää lähes parikymmentä henkilöä, ja sen asiakas on Finavia, joten taksiliikenteen solmukohdat ovat Taxi Pointille tuttuja. Ruuhkahuiput varmistavat, että ohjauspalvelut ovat välttämättömiä liikenteen sujuvoittamiseksi.

Taksiuudistuksen jälkeen Taxi Point tunnisti tarpeen uudelle palvelulle, joka palvelisi taksikuljettajia välityskeskusriippumattomasti. Tämän palvelun käyttäjinä kuljettajat pystyisivät hahmottamaan taksiliikenteen kokonaistilanteen ja tekemään järkevämpiä valintoja, mistä seuraava asiakas kannattaa hakea.

Pelastusoperaatio sovelluksen julkaisemiseksi

Vuonna 2022 palvelun kehitys ajautui hetkellisesti umpikujaan aiemman kumppanin kanssa, ja Taxi Point päätti käynnistää pelastusoperaation sovelluksen julkaisemiseksi. Ensimmäinen askel oli selvittää sovelluksen nykytila ja laadun taso. Symbio astui kuvioihin, kun Taxi Point etsi luotettavaa yhteistyökumppania sovelluksen kehityksen jatkamiseksi.

”Keskustelujen jälkeen tuli vakuuttunut olo, että pystymme saamaan apua. Symbio on sen kokoinen talo, että uskoimme apua löytyvän tarpeisiimme. Symbiosta tuli nopeasti tunne, että he ymmärsivät ongelmat, joiden parissa painittiin ja he osasivat löytää pienet jutut, joilla asioita saatiin vietyä eteenpäin,” kuvailee Jarkko Martelius Taxi Pointilta ensimmäisiä keskusteluja ja syitä, miksi he valitsivat juuri Symbion kumppanikseen.

Avoin viestintä ongelmanratkaisuna

Tavoitteena oli jatkokehittää aiemman toimijan aloittamaa palvelunkehitystä ja saattaa se julkaisuun. Parin vuoden yhteistyön aikana on kohdattu haasteita, jotka on ratkottu avoimella viestinnällä ja suoralla palautteella. Symbion tiimi, joka on osallistunut projektiin eri vaiheissa, on toiminut pääosin etänä, mikä on toiminut hyvin. Välillä on pidetty projektipäiviä, jolloin on keskitytty kokonaisuuteen. On ollut tarpeen miettiä, mikä on olennaisinta ja satsata siihen.

”Taxi Pointin projekti oli alusta alkaen mielenkiintoinen haaste. Perintönä muualta saatu koodipohja sekä asiakkaan tarpeen ymmärtäminen pitivät tiimin kiireisenä alusta asti. Kun business-tason vaatimukset alkoivat kirkastumaan, oli koodin muokkaaminen, yksinkertaistaminen ja laajentaminen hyvinkin suoraviivaista,” kuvailee Symbion Tommi Pääkkö projektia kehittäjän näkökulmasta.

Taxi Pointin projektissa on korostunut paitsi koodauksen myös viestinnän tärkeys. ”Symbion tekniset ammattilaiset ovat osanneet viestiä ja kommunikoida niin, että myös ei-tekninen henkilö on ymmärtänyt asian – mitä teknisen asian sisältö käytännössä tarkoittaa,” sanoo Satu Sydänmaa ja antaa kiitosta Symbion tekijöille.

Sovelluksen julkaisu ja jatkokehitys

Taxi Pointin sovellus julkaistiin joulukuussa 2023, ja uusien julkaisujen läpimenoaika on parantunut jatkuvasti. Haasteista on opittu, ja yhteistyö Symbion kanssa jatkuu uusien julkaisujen parissa. ”Kun on oppinut tuntemaan toisensa, yhteistyö helpottuu koko ajan,” Jarkko toteaa.

Symbion asiantuntijapalvelua Taxi Point suosittelee erityisesti yrityksille, joilla on hyvin spesifejä toimialakeissejä. Kaikkea ei voida korvata esimerkiksi tekoälyllä, vaan tarvitaan myös ihmisiä pohtimaan, miten ongelmat ratkaistaan. Taxi Point on hyvä esimerkki projektista, jossa asiakkaan alan erityispiirteet tulee huomioida työn onnistumiseksi.

25.09.2024 | Referenssit